De originele platendraaiers

Marieke, Pieter en Erik met een oud kastje en platenspeler in een weiland

Platendraaiers
Wij zijn Pieter van der Geest en Erik Olijerhoek. Wij draaien ons hele leven al vinyl en sinds 2015 doen we dat samen. Op onze eigen manier, met gevoel voor nostalgie, humor, gezelligheid en natuurlijk de beste platen.

Die platen draaien we ook graag voor jou op bijvoorbeeld je feestje, symposium of festival. Ons motto is “In elk gaatje past een plaatje”. We nemen vintage meubilair en schemerlampen mee, want dat past bij onze stijl.

Marieke en Erik dansen en lachen met elkaar

Sociaal-Maatschappelijke doelen
Marieke Vos en Erik swingen daarnaast met de stichting voor sociaal-maatschappelijke doelen. In hun strijd tegen eenzaamheid en ongezelligheid wagen ze dansjes met bijzondere mensen op bijzondere plekken. Ze zijn hierbij geïnspireerd door persoonlijke verhalen en het sociaal-culturele werk dat ze naast plaatjes draaien doen. Marieke heeft met Madame Marie koffie en appeltaart en Erik heeft een Sociaal Cultureel Projectbureau

Radio Hee, uw favoriete stoorzender
Pieter stond als Karel samen met Karel, Karel en Karel aan het begin van Radio Hee. Bij het meer van Hee op Terschelling waren tijdens Oerol legendarische grammofoonmuziekfeestjes. Radio Hee is toniaal en de grote inspiratiebron voor Plaatjes vullen Gaatjes. Tijdens Oerol bestaat nog steeds de kans dat je uitzendingen van Radio Hee kunt meemaken. Misschien is Plaatjes vullen Gaatjes er dan ook wel bij. Volg Radio Hee op Facebook en zorg dat je het niet mist. 

Buurtradio, onvergetelijke verhalen
Met Buurtradio maakt Erik een radioprogramma op maat. De live-uitzending met interviews en verhalen worden opgenomen en verwerkt in een podcast. Buurtradio kun je op verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld door woningcorporaties en gemeenten als vorm van participatie, door organisaties als geschiedschrijving. Of op symposia als verslag tijdens de dag. Vraag Erik naar de mogelijkheden.